19 Aralık 2010 Pazar

nerden çıktı bu blog?

teorik, akademik metinlerin ötesinde gündeliğin içinde nerelerde, nasıl hissediyor, nasıl yaşıyoruz erkek egemenliğini, toplumsal cinsiyet rolleri kimi zaman arkadaş ortamlarımızda dahi bedenlerimizi, sözlerimizi, varoluşlarımızı belirlerken nasıl başa çıkıyor, ne yapıyor, neyi yapamıyoruz, arkadaşlık bağları kimi zaman tacizin görünmez kılınmasına yarayan mekanizmalar mı oluyor, toplumsal hareketlerin, erkek egemenliğine karşı duyarlı ortamların içerisinde nasıl, ne zamanlarda kısıltılıyor seslerimiz, sokakta, iş yerinde, okulda, sevgililik-arzu ilişkilerinde varoluşumuz nasıl işgal ediliyor, nasıl sessizliğin içinde çaresiz, çözümsüz hissediyoruz...

bunlar gibi sayısız sorunun gündelik içindeki anlarını paylaşmak, üzerinde kafa patlatmak, bunları tartışmak için yapıldı bu blog. kadınlar arasında kadınların sesini duyuran bir ses olmayı istemekte. ve öncelikle yalnız olmadığımı hissetmek, rızam dışında bedenime saldırmış olan tüm o bakışların, lafların, bilumum uzuvların bozduğu beden bütünlüğümü geri kazanmak için hamle yapabilmem için kadınlar olarak biraraya gelmek için, şu an için bir blog üzerinden.

ve zaten her an yeterince daraldığımız şu hayatta arabesk yapmayı ya da yalnızca karamsarlığı yaymayı da amaçlamamakta. aksine, öfkemizi gücümüzü daha çok ortaya çıkarsın, daha fazla yaksın ateşimizi diye biriktiriyoruz.

hoşgeldiniz kadınlar.
söz bizim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder